Hlavní obsah
Článek

Poslední volno před prázdninami, které stráví pracovně, si uměl skladatel a zpěvák Zdeněk Hrubý (52) užít. I když někdo by na to měl možná jiný pohled. Vypravil se totiž do Jordánska, kde v tuto dobu panují teploty kolem čtyřiceti stupňů ve stínu.

"Letěli jsme do Ammánu, abychom se podívali i k Mrtvému moři, což byl úžasný zážitek. Sice jsem viděl fotky, jak lidé leží ve vodě, která je nadnáší tak, že si klidně mohou číst noviny, ale osobní zkušenost je osobní zkušenost," smál se Zdeněk.

Pak už ale přišlo i pořádné cestování. "Večer v deset jsem se podíval na teploměr a pořád na něm bylo třicet sedm stupňů, tak jsem pochyboval, zda si návštěvu úžasného skalního komplexu Petra, kde se natáčel například Indiana Jones, opravdu vychutnám. Ale i v těch padesáti na sluníčku to bylo dechberoucí," pokračoval Zdeněk, jenž navštívil i Mount Nebo, město Madaba nebo známé letovisko Aqaba.

Teď už ho ale čeká pouze práce. "Zrekonstruoval jsem své hudební studio, takže se mohu vrhnout do skládání a nahrávání," vysvětlil Hrubý, který spolupracuje s předními českými zpěváky a zpěvačkami a chystá i křest nového studia.

Reklama

Další články

Načítám