Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Asi nejzávažnější obvinění vůči Josefu Rychtářovi (65) bylo po smrti Ivety Bartošové (†48) vzneseno Domenicem Martuccim (47). Ten tvrdí, že Rychtář zpěvačce předtím, než ji loni odvezl zpátky do Čech, vyhrožoval, že jestli se k němu nevrátí, zabije jejího syna. Vdovec nyní promluvil. Jak to podle něj bylo.

„Nechápu, proč mě ten člověk stále špiní. Obvinil mě z velmi závažné věci, že jsem měl Ivetce údajně vyhrožovat smrtí Artura. To není vůbec pravda. Mám na to svědky a záznamy, které mohu doložit,“ brání se Rychtář. Všechny hovory s Ivetou má z té doby nahrané a říká, že v nich neslyší ani náznak výhrůžek ze své strany.

Je také možné, že on ani Martucci nelžou a že jen Iveta si v tu chvíli mohla vymyslet takovou báchorku, aby osvětlila, proč se k němu vrací. V tom byla totiž přebornice. Vždyť i Macuru, kterého předtím požádala o pomoc před Rychtářem, nakonec nesmyslně obvinila z únosu.

„Uráží mě to. Vždyť ten kluk do Uhříněvsi jezdil každý víkend, pan Štaidl ho sem pouštěl. Starali jsme se o něj. Ivetka o něj pečovala jako máma, já ho vzal za vlastního. Dovolím si tvrdit, že jsem s Arťou měl dobrý vztah. Nikdy jsem mu nic nevytkl, nezakázal, a když potřeboval nějakou tu korunu, tak jsem mu ji také dal,“ tvrdí Rychtář s tím, že kdyby se k synovi Ivety choval nevhodně, manželka by ho okamžitě vyhodila z domu.

„Pro Artura žila a sebemenší náznak toho, že mu chci ublížit, by byl můj konec,“ dodal.

Reklama

Další články

Načítám