Hlavní obsah
Článek

Málokdo si amora představí jako půltunovou krávu. Jenže jalovice Georgeous plemene britský modrý skot se poslem lásky skutečně stala. Její chovatel totiž díky ní potkal svou současnou manželku. Ta o něj nejevila vůbec žádný zájem, všímat si ho začala jen proto, že chtěla koupit jeho výstavní jalovici.

Jednatřicetiletý Steven O’Kane z irské vesnice Garvagh se rozhodl koupit embryo vzácného plemene. „Získal jsem její embryo… a šance, že se uchytí, je vždy proti vám. Koketujete tady s přírodou, protože šance na uchycení je jedna k devětadevadesáti. Ale ona se uchytila… Moje máma mi řekla, abych ji odvezl do Británie. Řekla mi, že cítí, že mi ta kráva přinese hodně štěstí a že se jí bude dařit na výstavách. Máma zemřela v říjnu, ale já jsem dodržel slib a další červenec jsem s Georgeous jel na výstavu v Yorkshire. Vyhrála v soutěži juniorů jako šampionka výstavy. Moje máma se nemýlila,“ svěřil farmář Steven deníku The Mirror.

Na výstavu přijela také nákupčí dobytka Katrina, jež se tam ihned zamilovala. Do jalovice Georgeous. „Katrina jevila vážný zájem o její koupi, ale já jsem jí řekl, že jí Georgeous prodám, jen když se mnou půjde na rande. Katrina se přetvařovala, že má o rande zájem, ale pak se do mě vážně zamilovala,“ tvrdí O’Kane.

Svatbu měli chovatelé skotu 31. května letošního roku. A Georgeous nesměla chybět. Byla také na většině svatebních fotografií.

Reklama

Další články

Načítám