Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Český koncert legendárního kanadského zpěváka Paula Anky se nezadržitelně blíží. Večer plný světoznámých hitů tohoto uznávaného zpěváka a ikony swingu a rock and rollu se uskuteční v Praze už 20. července a chystá se na něj i řada známých tváří.

Paul Anka proslul především díky hitu Diana, který napsal své platonické lásce ze školních let. Již v šestnácti letech s touto písní dobyl světové hitparády. Následovaly hity jako Put Your Head On Shoulders, You Are My Destiny a mnoho dalších.

Anka je také velmi úspěšným textařem. Jeho píseň My Way později nazpíval Frank Sinatra, hit She's a Lady zase převzal Tom Jones. V poslední době se zase rozpoutal zájem o Ankovu píseň This is It, kterou napsal pro Michaela Jacksona (†50) a která se stala titulní pro jeho již neuskutečněné turné.

V poslední době Anka produkoval debutové album velké swingové hvězdy Michaela Bublého. Ten v letošním lednu vyprodal dokonce největší českou koncertní halu O2 arenu. Paul Anka přijede do Prahy koncertovat s celým big bandem. Celkový počet hudebníků na pódiu Kongresového centra bude čtrnáct, uslyšíme piano, klávesy, kytaru, basovou kytaru, bicí, perkuse, dvě trumpety, duo pozounů, saxofon, housle a violoncello.

Zajímavostí je také zájem známých osobností o účast na tomto koncertě. Svou účast již potvrdil dokonce prezident republiky Miloš Zeman s první dámou Ivanou Zemanovou. Ta prezidentovi zajistila vstupenky na koncert jako překvapení a těší se na společný večer. No, teď už to překvapení nebude.

Dále se na koncert chystá například Karel Gott (†80). „Na pocit, který jsem při sledování jeho vystoupení v roce 1966 měl, nikdy nezapomenu. Jeho letošní koncert v Praze si opět nenechám ujít,“ řekl Gott.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám