Hlavní obsah
Článek

Nejdřív to vypadalo, že bude chtít bojovat s větrnými mlýny a bude se snažit o jakousi partyzánskou akci s umístěním dřevěného kříže na místě, kde skočila pod vlak jeho žena Iveta Bartošová (†48), nakonec ale rázné kroky úřadů přiměly ke zkrocení „zlého muže“! Josef Rychtář (65) už nebude vykopávat žádné díry nedaleko železniční trati a tajně je v noci osazovat památníkem na Ivetu.

Nejdříve zareagovali hasiči, když mu zasypali vyhloubenou jámu. Pak na místě začala hlídkovat policie, aby snad Rychtář neudělal žádnou hloupost a nesnažil se kříž postavit bez povolení. Říčanskému podnikateli tak nezbylo nic jiného, než přijít s prosíkem.

„Samozřejmě nechci porušovat žádný zákon a dostávat se do konfliktu s Českými dráhami. Proto jsem je požádal o povolení. Telefonicky jsem jednal s jejich zástupci a slíbili, že mi své vyjádření zašlou emailem. Přál bych si, aby ten kříž mohl být symbolem toho daného neštěstí, které se bohužel stalo. Rozhodně by nemělo jít o pietní místo, kam by někdo chodil,“ řekl nám vdovec. Čas ho ale tlačí, protože má jasný záměr: kříž má stát na místě do devětadvacátého června!

„Původně jsem ho chtěl umístit přesně měsíc ode dne, kdy Ivetka opouštěla tento svět v krematoriu, kde jsem se s ní rozloučil. Doufám tedy, že se mi kříž podaří umístit v den dvouměsíčního výročí od tragédie,“ uvedl a postěžoval si na nespravedlnost, která vládne světu a ubližuje celebritám, jako je on..

„Kdyby se taková věc stala někomu jinému a nebyl bych to já, Rychtář, a netýkalo by se to Ivety Bartošové, protože jsme pod mediálním dozorem, ten kříž by tam stál a nikdo by ho nezakazoval a nevěnoval tomu sebemenší pozornost,“ uzavřel Rychtář.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám