Hlavní obsah
Článek

Po téměř dvou měsících halasného řešení zbytečností konečně přichází na řadu myšlenky na uctění památky Ivety Bartošové (†48). Josef Rychtář (65) nejenže připravil decentní náhrobek, chystá ale také na místo neštěstí své manželky prostý dřevěný kříž, který by navždy lidem připomínal její sebevražedný skok. Díru, kterou pro něj u kolejí vykopal bez povolení, za což mu hrozí pokuta ve výši až pěti ticíc, však dnes hasiči opět zahrabali.

Super.cz se podařilo v Uhříněvsi kříž zvěčnit. Je prostý, bez nějakých zbytečných ozdob, a skví se na něm jen iniciály zpěvačky a datum úmrtí.

„Pojímám to tak, že nejde o pomník Ivetce. Ten kříž je mou osobou myšlen jako memento té tragédie. Chci, aby se vědělo, kde se ta událost stala. Jde vlastně o ukazatel toho místa. Nepředpokládám, že by tam fanoušci něco nosili. Kvůli tomu to nedělám. Přeju si jen to, aby se na tu tragédii nezapomnělo,“ řekl Super.cz Rychtář.

Odmítá ale, že by porušil nějaké předpisy a ohrožoval třeba bezpečnost vlaků, které jezdí okolo.

„Ten kříž nebude v kolejišti, ale ve stejné úrovni té události. Šel jsem to místo dohledat, aby kříž stál přímo tam, kde k tomu neštěstí došlo,“ dodal Rychtář.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám