Hlavní obsah
Článek

Princ Harry s kamarády a s expřítelkyní Chelsy Davy strávili uplynulý víkend tajně na Slovensku. Přijeli na aristokratickou svatbu, která se konala v zámku v malé obci Belá u Štúrova. Jak uvedl deník Nový čas, svou dceru zde vdávala hraběnka Ilona von Krockow, jejíž rodina má kořeny na Slovensku. Maďarský server borsonline.hu uvedl, že svatební obřad se konal v Ostřihomi a společnost se následně přemístila do zmíněného zámku na slovenském území.

Hraběnka a její manžel, který je šéfem soukromé evropské banky, jsou majiteli zámku. Dcera hraběnky si brala za manžela francouzského podnikatele s diamanty Alexandra Mavrose. Jeho firma dodává šperky také britské královské rodině. Ráda je nosí především manželka prince Williama Kate. „Mavros se s Harrym dobře zná a výlet na Slovensko se mu líbil,“ řekl deníku nejmenovaný zdroj. Princ údajně neměl žádné hvězdné manýry a do společnosti bez problémů zapadl.

Místní obyvatelé už několik týdnů pozorovali přípravy na svatbu a tušili, že to bude zároveň setkání šlechticů a bohatých podnikatelů z celé Evropy. Přítomnost prince Harryho však byla do poslední chvíle utajována. „Byli jsme velmi překvapeni, když jsme ho uviděli. Okamžitě jsme věděli, že je to on. Viděli jsme ho jen na chvíli, prošel se před zámkem a zase zmizel uvnitř,“ uvedli obyvatelé malé obce.

Princ Harry přiletěl do Bratislavy minulý čtvrtek, prohlídl si slovenské hlavní město a následně se přemístil do zámku. Zdejší zámek postavený v roce 1732 je považovaný za jeden z nejromantičtějších v celé Evropě. Léta chátral, ale rodina hraběnky von Krockow jej v průběhu sedmi let zrekonstruovala a pořídila zde rodinné sídlo a pětihvězdičkový hotel. V hotelu je k dispozici 43 pokojů a apartmánů. Jejich cena se pohybuje od 90 do 350 eur (2400 až 9600 Kč) za noc.

Reklama

Další články

Načítám