Hlavní obsah
Článek

Žádný tyran, ale samaritán! Tak pár lidí v téhle republice vidí nejdiskutovanějšího vdovce současnosti Josefa Rychtáře (65). Zatímco většina veřejnosti je přesvědčena o tom, že nějakým způsobem se svou manželkou Ivetou Bartošovou (†48) manipuloval a minimálně že má alespoň částečný podíl na její smrti kvůli tomu, že zanedbal nutnost léčby její psychiky, jsou i tací, kteří si myslí, že víc udělat nemohl. „Kdyby si na svoje bedra nevzal velké půjčky, aby jí pomohl platit dluhy, už dávno by byla pod mostem a zabila by se asi taky dřív,“ dozvěděli jsme se od jednoho z Rychtářových blízkých.

„Po většinu času, co s ním žila, nic nevydělávala. Ale hypotéka na dům se musela platit dál. A než ji Pepa svým usilovným jednáním dokázal ukecat na deset tisíc, bylo to snad čtyřicet tisíc měsíčně. Kde by na to vzala, kdyby nebylo toho zlého Rychtáře?“ ptá se ironicky Josefova spřízněná duše.

„Vím, že si bral pár půjček, některé větší, jiné menší, jen aby zaplatil všechny její akutní dluhy, které hrozily průšvihem. A doteď to všechno splácí. Vážně, nebýt jeho, dnes nemá Artur co dědit. A Iveta byla na ten dům fixovaná. I když ho na druhou stranu nenáviděla, jinde by žít dlouhodobě nedokázala,“ dodal kamarád Josefa Rychtáře. Že by třeba čirou náhodou říčanská mlátička nebyla až tak velký zloduch, jak se z většiny výpovědí lidí po smrti Bartošové zdá?

Reklama

Další články

Načítám