Hlavní obsah
Článek

Hádali byste, že herečka Veronika Freimanová oslaví příští rok 60. narozeniny? Těžko. I s minimem make-upu a bez plastik vypadá fantasticky. Tahle herečka by klidně mohla vyučovat předmět s názvem Jak na věčné mládí.

Freimanová podpořila během nedělního horkého dne boj proti zhoubnému onemocnění. V Klatovech šla pochod proti rakovině prsu. „Jsem strašně ráda, že tu dnes opět můžu být a dodat naději lidem, kteří ji potřebují. Dneska se nám předvedla úplně jiná stránka Klatov, bylo tropické počasí, loni naopak strašlivě lilo,“ řekla herečka, která po pochodu ještě absolvovala besedu na radnici.

Pochod proti rakovině není jediná akce, jíž se Veronika Freimanová v souvislosti s bojem proti této chorobě účastní. Spolupracuje také se sdružením Mamma Help, které pomáhá ženám postiženým rakovinou prsu, a je patronkou bezplatné telefonní linky, již sdružení provozuje.

Proč se zaměřila právě na ženy s rakovinou prsu? „Spousta žen má strach chodit na preventivní prohlídky. Doufám, že ten strach postupně vymizí. Člověk má někdy sklon myslet si, že jeho se něco takového nemůže týkat. Bohužel se kolikrát plete. Pokud někomu diagnostikují rakovinu, musí okamžitě jednat,“ říká herečka, která sama osobní zkušenost naštěstí nemá.

Reklama

Další články

Načítám