Hlavní obsah
Článek

Současnou držitelkou pomyslného titulu ‚tenisový sex symbol‘ Mariu Šarapovovou zná každý, ale která slavná tenistka si označení té nejkrásnější užívala před ní?

Pocházela také z Ruska a i přesto, že v tenisové dvouhře nikdy nedosáhla legendárního úspěchu, určitě si ji vybavíte. Plakáty Anny Kurnikovové totiž visely v pánských posilovnách i chlapeckých pokojíčcích. Před andělsky krásnou Annou ale zaujal nejen tenisové fanoušky mnohem exotičtější vzhled. Královnou bílého sportu a především mužských fantazií druhé poloviny 80. a první poloviny 90. let byla Argentinka Gabriela Sabatini.

Bývalá světová tenisová jednička Maria Šarapovová, jejíž výkřiky po odehrání míče dosahují intenzity až 105 decibelů, je už několik let považována za nejhezčí tenistku. Se svou výškou 188 centimetrů a postavou modelky není divu, že tučné honoráře dostává i za reklamní kampaně. Časopis Forbes ji dokonce několikrát označil za nejbohatší sportovkyni světa. Už v sedmnácti letech se jí podařilo vyhrát Wimbledon nad Serenou Williams.

O Anně Kurnikovové, která nedávno oslavila Kristova léta, se dnes mluví spíš v souvislosti s marným čekáním na vdavky. Se zpěvákem Enriquem Iglesiasem (39) randí už od roku 2001, ale on se stále do ženění nežene. Anna hrála na přelomu tisíciletí čtyřhru s Martinou Hingisovou. Australian Open vyhrály společně v letech 1999 a 2002.

Dnes čtyřiačtyřicetiletá Sabatini se po ukončení aktivní sportovní kariéry vrhla na podnikání. Své jméno propůjčila několika parfémům, které byly svého času velmi populární. Mezi její největší úspěchy patří stříbro z dvouhry na olympiádě 1988, vítězství v ženské čtyřhře na Wimbledonu v roce 1988 a vítězství ve dvouhře na US Open roku 1990.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám