Hlavní obsah
Článek

Skončila doba piety a Josef Rychtář (65) se rozhodl začít objasňovat řadu věcí, které se po smrti Ivety Bartošové (†48) napsaly. Začal už tím, že částečně ukázal závěť, podle níž to vypadá, že vše by měl skutečně dědit Artur. Nyní se rozpovídal o tom, jak měl Ivetu pod kontrolou. „Prosila mě o to,“ řekl Super.cz říčanský podnikatel.

„Je na čase, abych se začal bránit. V domě Ivety Bartošové nebyly nikdy z mé strany nainstalovány žádné kamery. Na domě zvenku jsou jen dvě kamery z doby za pana Pomejeho, které zde někdo namontoval. Jedna je vepředu a jedna je vzadu. Když jsem přišel do domu po panu Martuccim, ty kamery už byly nefunkční. Ztratilo se záznamové zařízení, které snímalo obrazové záznamy, takže kamery jsou už nepoužitelné,“ uvedl Rychtář.

Stojí si za tím, že Ivetu nijak nemonitoroval a nehlídal. A když už, tak jen proto, že to tak chtěla.

„Přála si, abych ji po odjezdu v domě zakódoval. Použil se tu proto takzvaný bezpečnostní systém plášťové ochrany. Bylo to z důvodu, aby měla jistotu, že se na ni nebude nikdo dobývat. Mohla se volně pohybovat ve všech prostorách, ale pokud by se někdo snažil dostat dovnitř oknem, přes garáž a podobně, vyhlásilo by to poplach. Okamžitě bych dostal informaci, že se k ní někdo vloupá a vyrazil bych na pomoc,“ tvrdí vdovec.

Po odjezdu obou manželů z domu byla aktivována i vnitřní prostorová čidla. Žádné kamery uvnitř ale prý neexistují. A co záznamy z domovního zvonku? „Když někdo zazvonil, systém ho automaticky vyfotil. Nejde tedy o kameru. Když jsme se vrátili domů, věděli jsme, kdo se snažil k Ivetě dostat,“ dodal Rychtář.

Reklama

Další články

Načítám