Hlavní obsah
Článek

Moderátor Milionáře a herec z Počátků Martin Preiss, syn slavnějšího tatínka Viktora Preisse, měl mít docela vážnou autonehodu! Na kruhovém objezdu v Praze 11 ve čtvrtek devět minut po půlnoci prý zbořil auto, horší už je ale to, že osoba s jeho jménem a příjmením (a dá se čekat, že v okolí nebydlí moc jiných Martinů Preissů, kteří by se narodili v roce 1973) nadýchala promile a půl alkoholu. Za to mu teď hrozí roční vězení.

„Dnes deset minut po půlnoci jsme vyjížděli ke křižovatce ulic Chilská a K Hrnčířům a Na Jelenách, kde došlo k dopravní nehodě osobního motorového vozidla. Řidič při průjezdu křižovatkou nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze komunikace a situaci v provozu. Nezvládl řízení a naboural do betonových panelů středového ostrůvku. Kvůli tomu následně motorové vozidlo skončilo na boku,“ uvedl pro Super.cz pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan.

„U tohoto řidiče policisté provedli orientační dechovou zkoušku, kdy se na displeji přístroje objevila hodnota přibližně jeden a půl promile. Z toho důvodu policisté následně zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Řidič při dopravní nehodě utrpěl zranění, pro která byl následně zdravotníky převezen do nemocnice, kde byl hospitalizován,“ dodal mluvčí.

„Pokud má řidič víc jak jedno promile alkoholu v krvi, jde o trestný čin. Může být potrestán až ročním nepodmíněným vězením, zákazem řízení vozidla až na dva roky, odebráním až sedmi trestných bodů a pokutou až padesát tisíc korun,“ uvedl renomovaný pražský právník.

Super.cz se snažil kontaktovat i samotného herce, na položenou otázku ale reagoval pouze tichem a následným ukončením hovoru. Pokud by skutečně šlo jen o shodu jmen, patrně by se důrazně bránil.

Související témata:
Promile

Reklama

Další články

Načítám