Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Čestný a vážený muž, který je ztělesněním ideálů Rakouska-Uherska. Sedlák tělem i duší, který se plně obětuje pro rodinu a vždy se k obchodu i dalším věcem staví tím správným a čestným způsobem. Takto oblíbeného herce Jana Vlasáka (71) diváci každý pátek vídají v seriálu První republika v roli Aloise Valenty.

Vlasák se přitom do povědomí filmových diváků výrazněji dostal až v posledních letech, a to především díky vedlejším a záporným postavám, které umí bravurně zahrát. Objevil se například v americkém hororu Hostel, kde si střihl roli šíleného dánského obchodníka.

Ne každý divák První republiky ale ví, že si Vlasák zahrál také v oblíbeném krimi seriálu z 80. let Malý pitaval z velkého města. Coby operační důstojník měl do sedláka z vážené rodiny opravdu daleko. Tehdy ostatně Vlasákovi teprve pomalu táhlo na čtyřicet a byl to muž v nejlepších letech. Jak moc se změnil, posuďte sami v naší fotogalerii.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám