Hlavní obsah
Článek

V 80. letech bavil diváky jako hlava potrhlé rodinky, ale tyto časy jsou již dávno pryč. Americký herec Chevy Chase oslavil 70. narozeniny a vypadá zcela jinak, než jak si jej pamatujeme ze ztřeštěných prázdninových komedií.

Chevy Chase svou kariéru odstartoval v televizní talk show Saturday Night Live a hvězdou první velikosti se stal díky komedii Bláznivá dovolená z roku 1983. Téměř dvoumetrového herce si v roli tatínka zběsilé rodinky diváci oblíbili a na úspěch tohoto filmu navázal ve volných pokračováních Bláznivá dovolená v Evropě, Bláznivá dovolená v Las Vegas či Vánoční prázdniny, kde si jeho manželku zahrála Beverly D´Angelo.

Díky rodinným komediím se Chevy Chase dočkal obrovské popularity, již zúročil v desítkách rolí. V 90. letech však přestal být o tyto filmy zájem, a jeho kariéra tak začala značně uvadat. Chevy Chase však vždy trval na tom, že do jiného žánru nepatří, a vytrvale odmítal dramatické role včetně oscarového filmu Americká krása.

Dnes je z atraktivního herce senior trpící značnou nadváhou. Od roku 1982 žije se svou třetí manželkou jménem Jayni Chase, s níž má tři děti. Jeho předchozí manželství zdaleka tak dlouhé trvání neměla. Se Susan Hewitt prožil tři roky a Jacqueline Carlin byla jeho ženou jen o rok déle.

Reklama

Další články

Načítám