Hlavní obsah
Článek

Věděli jste, že jednou z nejčastějších příčin vypadávání vlasů je stres? K nepřirozenému vypadávání vlasů může docházet i z důvodu přílišného vyčerpání, jež je tolik příznačné pro dnešní uspěchanou dobu. Viníkem může být také nevhodná strava způsobující kornatění cév, což takřka znemožňuje vyživování vlasů. Zatímco denní ztráta padesáti až sta vlasů je normální, při vyšším počtu může jít o nedostatečnou výživu nebo nemoc. Vězte, že péči o vlasy a prevenci není dobré příliš podceňovat, protože poškození vlasů, zejména jejich vypadávání, by mohlo být nevratné. Nelze se přitom spoléhat na vlasovou kosmetiku, ta pouze upravuje vzhled. Jediná výživa vlasů, která má smysl, je tedy výživa vnitřní.

Co neumí vlasová kosmetika, řeší vlasová výživa

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Vlasová kosmetika má svůj význam v okamžité úpravě vlasů. Dokáže během chvíle zvýšit lesk vlasů, změnit jejich barvu či navodit dojem vysoké hustoty. Tento efekt je však dočasný. Nedokáže totiž dodat vlasům výživné látky. Nemohou ani prostoupit do vlasového váčku kde je jich potřeba, protože výstup vlasu z pokožky je obalen mazem a ten dovnitř nic nepropustí. Jedinou možností, jak podpořit výživu vlasů, je dodat jim potřebné látky vnitřně. Proto je tak důležitá pestrá a vyvážená strava. Růst kvalitních a zdravých vlasů lze podpořit zejména vlasovou výživou, která obsahuje vyvážené množství důležitých stavebních prvků v optimálním poměru, jež mohou být v běžné potravě nedostatečně obsaženy.

Alespoň o vlásek lepší vlasy? S dobrou výživou rostou nejen vlasy, ale také jejich kvalita

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Základem vlasu je bílkovina keratin. Pro jeho tvorbu je důležitá zejména aminokyselina L-cystein. Jedině ta dokáže vytvořit disulfidické můstky, což jsou jakési spojky či svorky přidržující jednotlivá peptidová vlákna. Velice zjednodušeně si tedy vlas lze představit jako silné lano spletené z jednotlivých provázků, které jsou mezi sebou ještě spojeny svorkami. Čím kvalitnější výživa vlasů, tím pevnější bude vlas. Pevnost vlasu mohou zvýšit ještě některé další látky dodané ve výživě, např. křemík. Ten se nachází pouze v některých rostlinách, jako jsou přeslička rolní nebo zlaté proso. Je-li výživa nedostatečná, vlasy jsou křehké, třepí se jim konečky a mohou ve vyšší míře vypadávat.

Nepodceňujte vliv civilizačních chorob na kvalitu vlasů

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Zatímco fakt, že má nezdravý městský styl neblahé následky na naše vnitřní zdraví, nikoho nepřekvapí, mnohé udiví, že se může podepisovat také na kvalitě vlasové kštice. Spousta výživových produktů na bázi aminokyselin sice vhodně doplňuje stravu o látky potřebné pro správnou tvorbu vlasů, ale neřeší základní logistický problém, jak zajistit, že se dostanou přímo k vlasům. V důsledku uspěchaného životního stylu a špatně volené stravy stále více lidí hřeší na problémy oběhové soustavy. Naštěstí dnes již existují přípravky, které nejen tělo zásobují vhodnými živinami, ale návdavkem napomáhají rozšiřování cév a zlepšují cirkulaci krve v těle. Díky tomu nepřichází látky z doplňků stravy vniveč.

Připravte se na závistivé pohledy. Vaše vlasy bude chtít každá díky CLINICAL hair-care!

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

CLINICAL hair-care je doplněk stravy obsahující vysoce účinný KERATIN RENEWAL SYSTEM™, který dodává živiny vlasovým buňkám pro tvorbu keratinu a bílkoviny, které utváří strukturu vlasů a rozhodují o jejich kvalitě. KERATIN RENEWAL SYSTEM™ je doplněn o Nutrikomplex tvořený širokým spektrem nejdůležitějších vitamínů a minerálů. Pro lepší dostupnost aktivních látek až k cílovým buňkám obsahuje přípravek unikátní Pycnograph-IN activator, který obsahuje pycnogenol s extraktem ze semen hroznů, jež zvyšuje prokrvení vlasové pokožky a usnadňuje přenesení výživy přímo do vlasů. Díky tomuto unikátnímu složení budou vaše vlasy silnější, lesklejší a hustější, než byste vůbec doufala. Odhodlaná ke změně?

Čtenářům Super.cz nabízíme mimořádnou akci! Při zakoupení 1 ks výrobku Hair Care 60 + 30 tobolek cena 350,- vč. DPH a k tomu zdarma Hair Care 30 tobolek a poštovné a balné jako pozornost!

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Další články

Načítám