Hlavní obsah
Článek

S Bolkem Polívkou, Karlem Heřmánkem a Miroslavem Krobotem si zahrál posledního ze čtyř stárnoucích muzikantů v divácky úspěšné komedii Revival. A zrovna jeho hrdina měl, přestože ve filmu umírá, největší charizma. V Česku ale herce Mariána Geišberga zná málokdo. Snad jen z pár článků převzatých ze slovenského tisku.

Podle nich je právě románek s ním jednou z příčin rozpadu manželství kolegyně Kamily Magálové, což ovšem ona sama popřela s tím, že její muž měl milenku dva roky, ta otěhotněla a hned po rozvodu se ti dva vzali.

Každopádně spolu Marián a Kamila stále vystupují a v Praze se objevili společně ve hře Ani za milion, s níž hostovali v Divadle Bez zábradlí. Právě tam jsme charizmatického šedesátníka potkali a probrali s ním, proč vlastně doposud nikdy nehrál v českých filmech.

"Na české filmy jsem měl smůlu, protože vždy, když mne chtěli obsadit, tak jsem na Slovensku zkoušel něco zásadního a neměl jsem čas. Táhlo se to dvacet let. Až Alice Nellis řekla, že mne rozhodně chce, ať jsem k dispozici, a tak jsme to natočili. Ale zdá se, že se to otočilo. Budeme spolu točit další film a v srpnu mám další, ale ten je koprodukční. Slovensko-česko-chorvatský," vysvětlil Marián, že ho nyní budeme v českých kinech vídat častěji.

Snad tomu napomohlo i to, že ho práce na Revivalu neskutečně bavila. "Vše se skvěle sešlo, kolektiv byl výborný a Alice je nejen skvělá režisérka a dramaturgyně, ale i psycholožka, která dokáže z herců dostat všechno. Jen bylo všechno tak dobře zorganizované, že jsme si my, parta alkoholiků, nestačili společně dát ani flašku vína," postěžoval si s úsměvem.

Reklama

Další články

Načítám