Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Před víc jako rokem se Dalibor Gondík (54) probudil po těžkém epileptickém záchvatu v dost zuboženém stavu v nemocnici. Oblíbený herec a moderátor pochopil, že boj s touto nemocí nezvládne řešit jen změnou životního stylu a začal užívat speciální medikamenty. Léčba podle všeho zabrala a Dalibor je od té doby bez obtíží.

„Před pár dny jsem byl na kontrole u pana doktora. Nález na EEG je negativní, takže tam není objektivní příčina, subjektivní příčinou v mém případě bude asi stres a neklid. Mám pocit, že na tom intenzivně pracuju, tak se snad nic nepřihodí," říká a přitom ťuká na dřevo.

S Daliborem Gondíkem jsme se potkali přímo ve studiu Českého rozhlasu, odkud minimálně třikrát týdně vysílá. Překvapilo nás, že měl Gondík při té příležitosti na sobě běžecký úbor, není to pro něj prý ale nic neobvyklého. Aby využil svůj čas, tak po vysílání často vybíhá domů. Pravidelný pohyb ho uklidňuje, v novém způsobu života našel smysl a řád, který mu pomáhá v boji s nemocí. „Na běhání si musím vyhradit plus minus dvě hodiny. Čas je pro mě důležitý, a tak to nalepím na nějakou pracovní aktivitu. Stejně bych šel nebo jel domů, tak místo toho běžím," říká Gondík.

Zní to neuvěřitelně, ale oblíbený herec a moderátor běhá sedm dní v týdnu, 365 dní v roce. „Běžím většinou hodinu deset minut a zvládnu deset, dvanáct kilometrů. Běhám každý den, pokud nemám zrovna nějakou důležitou práci," říká Dalibor.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám