Hlavní obsah
Článek

Diváci si Zuzanu Slavíkovou pamatují především coby přísně působící moderátorku vědomostního pořadu Nejslabší! Máte padáka!, který poprvé běžel před 12 lety. Ona je ale především herečkou a dabérkou.

Vidět ji můžete například v Divadle pod Palmovkou, kde je v angažmá a právě zkouší novou hru, mimochodem pod režijním vedením Honzy Dvořáka z Vyprávěj - tedy Braňa Holička. Úvodní fotka pochází z první čtené zkoušky.

Inscenace se jmenuje Hrabe ti? aneb Hrabal a je o životních osudech známého spisovatele. Divadlo jí vzdává hold a připojuje se k oslavám stého výročí narození Bohumila Hrabala (28. března 1914 - 3. února 1997). Ten mimochodem ve svých spisovatelských začátcích, od roku 1959, pracoval pod Palmovkou (tehdy Divadlo S. K. Neumanna) jako kulisák a statista (jako spisovatel z povolání působil od roku 1963).

Dalšími z ansámblu libeňského divadla, kteří v Hrabe ti? aneb Hrabal (premiéra tento pátek) poctí spisovatelovu památku, jsou Dušan Sitek, Hana Seidlová, student druhého ročníku herectví na Pražské konzervatoři Filip Bařina, Ondřej Volejník, Miroslav Sabadin a Angelika Sbouli (poslední dva zmiňovaní jsou ve čtvrtém ročníku herectví na Pražské konzervatoři).

Související témata:
Bohumil Hrabal

Reklama

Další články

Načítám