Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V nezapomenutelném filmu Pelíšky (1999) hrála paní Krausovou, maminku Jindřišky (Kristýna Nováková Fuitová) a manželku přísného Krause v neskutečném podání Jiřího Kodeta. Dnes, 15 let od vzniku Hřebejkova snímku, vypadá slovenská herečka Emília Vášáryová stále stejně.

Fotky herečky, jež je sestrou neméně slavné Magdy Vášáryové (např. Postřižiny), pochází ze hry Rybárik kráľovský, kterou uvádí slovenské Štúdio L+S a již v rámci Léta slovenských hvězd uvede v druhé polovině měsíce srpna také pražské Divadlo Studio DVA. Vášáryová ve hře z pera Williama Douglase Homea o vztahu, jenž měl čtyřicetiletou pauzu, hraje spolu s Milanem Kňažkem a Milanem Lasicou.

Dalšími slovenskými scénami, jež budou mít diváci možnost zhlédnout v české metropoli (Štúdio L+S uvede vedle Rybárika ještě Listy Emilovi a Život na trikrát), jsou Divadlo Aréna (Boh masakra), Exclusive Agency (Ryba v trojke, Kto zhasol svetlo?) a Divadlo GUnaGU (Nízkotučný život).

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám