Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Moderátor primáckého zpravodajství Tomáš Hauptvogel mizí z televizní obrazovky. Nikoliv však definitivně, ale pouze na dva týdny. Vyráží se svou přítelkyní Monikou na dovolenou, a to na motorce. Mají v plánu ujet zhruba čtyři tisíce kilometrů a zavítat chtějí například i na hranice Albánie.

„Dovolenou na motorce jsme plánovali i v loňském roce. Zrealizovat se to však povedlo až letos. Na motorkách jezdím už nějaký pátek, ale až teď mám stroj, na kterém se dá pořádně cestovat. Jízda na motorce je svoboda, prostě paráda. Člověk vnímá svět kolem výrazně intenzivněji než v autě a dojede výrazně dál než na kole," pochvaluje si. Právě kola jsou totiž jeho další vášní. „Přítelkyně Monika s touto formou dovolené souhlasí. Když jsem vloni v červnu zvažoval nákup nového stroje, byla to právě ona, kdo řekl: Na co chceš ještě čekat? Vždycky jsi takovouhle motorku chtěl, tak neváhej," svěřil.

Cesta je naplánovaná jen v hrubých bodech. "V pátek chceme dojet do rakouských Alp, pak přes Grossglockner do Itálie k moři. Pak po pobřeží přes Slovinsko do Splitu. Tam si dáme jeden den bez motorky. Pak dál do Mostaru, odtud k největšímu jihoevropskému fjordu Kotor v Černé Hoře. Dále chceme jet kolem hranic s Albánií do pohoří Durmitor, kde jsou krásné cesty ve výškách kolem dvou tisíc metrů. Dál to stočíme zpět na Bosnu do Sarajeva. To už ale budeme skoro na cestě zpět přes Visegrád, kousek Srbskem a nahoru na Maďarsko, Slovensko a domů," popsal.

"Bydlet budeme buď v kempech, nebo nějakých privátech. Volně stanovat například v Bosně se prý moc nedoporučuje kvůli minám. Moc nás ale nepotěšila předpověď. Přes tento víkend má v Alpách napadnout půl metru sněhu a v Bosně hrozí povodně. Takže je úplně možné, že to nakonec stočíme někam úplně jinam, kde bude hezky. Jak jsem už říkal, motorka je prostě svoboda,“ uzavírá nadšeně povídání o své nadcházející dovolené Tomáš Hauptvogel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám