Hlavní obsah
Článek

Včera během „květinového dne“ se do boje proti rakovině aktivně zapojily České Miss. Dívky si nejen koupily známou žlutou květinku zdobenou modrou stužkou, ale aktivně se zapojily do jejího prodeje. Některá z děvčat se skutečně s tímto závažným onemocněním setkala ve svých rodinách.

Gabriela Franková (30), Tereza Skoumalová, Nikola Buranská (31), Gabriela Kratochvílová (34) a Monika Leová (32) se proměnily v ambasadorky projektu a oslovily v okolí Václavského náměstí několik set kolemjdoucích, aby koupí žlutého kvítku přispěli na prevenci, výzkum a podporu onkologických pacientů.

„S rakovinou jsem se bohužel setkala v blízké rodině a je důležité, aby se lidé věnovali prevenci, pokud ta možnost je,“ nechala se slyšet Česká Miss Gabriela Franková.

Letošní Česká Miss má s tou loňskou velmi podobný postoj k celé věci. „Byla to pro mě radost, mohla jsem pomoci něčemu, co má podle mě smysl, každá kytička ho má. S rakovinou v mém okolí bohužel zkušenost mám, a už proto nad takovou pomocí vůbec neváhám a jsem naopak ráda, že můžu alespoň nějak pomoci,” řekla Gabriela Kratochvílová.

Reklama

Další články

Načítám