Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Chlapec na fotce se proslavil jako muzikant a herec zejména malých rolí. Zahrál si například v seriálu Návštěvníci či komedii Vesničko má středisková. Celý život byl neodmyslitelně spjat s divadlem Semafor. Bojoval se závislostí na alkoholu, kvůli které načas odešel z divadla, kam se vrátil až po absolvování léčby. Velký milovník automobilů nakonec přímo za volantem předčasně zemřel na infarkt. Poznali jste ho?

Eugen Jegorov (psán též jako Evžen Jegorov) se narodil 9. října 1937 v Praze. Jak už je patrné z jeho jména, jeho předci pocházeli z Ruska. Dědeček byl dokonce carským důstojníkem. Už od malička v sobě nezapřel nesporný hudební talent.

Na konzervatoři vystudoval hru na klarinet, ale zdatně hrál i na saxofon, klavír a kytaru. Jeho život byl pevně spjat s divadlem Semafor, kde působil jako saxofonista, ale také jako herec malých rolí.

Ještě předtím ho diváci měli možnost vidět v kvintetu Divadla Rokoko. Hudebně se uplatňoval také v řadě swingových formací a brzy pronikl také do filmového světa.

Jegorov byl charakteristický svou vytáhlou a vyhublou postavou a typickým smyslem pro humor, který uplatnil v celé plejádě televizních, filmových a seriálových rolí. Poprvé se divákům představil jako vězeň z koncentračního tábora ve filmu Přežil jsem svou smrt. Byl skvělým představitelem malých, ale nezapomenutelných postav.

V paměti diváků utkvěl například díky rolím tatínka Adama Bernaua z úspěšného seriálu Návštěvníci, hrobníka Brože, co si pochutnával na pivě vychlazeném na sedmém schodu v komedii Vesničko má středisková či hajného z komedie Na samotě u lesa.

Rekreanta Nováka si zahrál v oblíbené komedii Jaroslava Papouška Homolka a tobolka. Komedii o povedené rodině Homolkových v čele s temperamentní Helenou Růžičkovou alias Heduš, která si vyjede na rekreaci do zotavovny Radost ve Špindlerově Mlýně, si dnes kdykoliv od 18 hodin do půlnoci můžete zdarma pustit na portálu Seznam.cz v rámci tradičních filmových střed.

Ke stinným stránkám Jegorova života patřil sklon k nadměrnému pití. Ze závislosti na alkoholu se dokonce léčil, protože se neblaze podepisovala i na jeho pracovních výkonech. "Vrátil se vyléčený, ale byl najednou trochu jiný, něco se v něm změnilo, nebyl to přesně ten samý Evžen, který odešel, takový bezstarostný, stal se z něj introvert," vzpomínal v pořadu Příběhy slavných na vyléčeného Jegorova Jiří Suchý.

K velkým koníčkům oblíbeného hudebníka a herce patřily automobily. Dokonce se zúčastnil i několika závodů. Jízda za volantem se mu ale nakonec stala osudnou. V prosinci roku 1992 ho cestou na nákup stihl v autě infarkt. Zemřel ve věku pouhých padesáti pěti let.

Reklama

Další články

Načítám