Hlavní obsah
Článek

Jak Super.cz již informoval, strážci zákona v úterý dusili ve vlastní šťávě vdovce po Ivetě Bartošové (†48) Josefa Rychtáře (65). A plných pět hodin! Spekulovalo se o tom, že je podezřelý z účasti na sebevraždě zpěvačky, to je ale prý velmi předčasná úvaha. A na co se kriminalisté zaměřili? Svítili na něj lampičkou? Sesypal se a vybalil, co by asi sám nechtěl?

„Pokud by policisté neměli jasné přímé důkazy o tom, že svou manželku nabádal ke spáchání sebevraždy, což lze prakticky vyloučit, jinak už by byl dávno obviněn, myslím si, že taktika vedení výslechu spočívala v zevrubném popisování běžného chodu domácnosti. Žádné útočení na vdovce ze strany kriminalistů neočekávám. Bylo by to neetické. Mohou si sice o tyátru, který kolem něj po smrti ženy probíhá, myslet cokoliv, mohou ho vnitřně podezírat, že je to podobné jako v případě Kramný, ale nesmějí mu to dát najevo,“ vysvětluje bývalý špičkový kriminalista, který je s metodami policejního vyšetřování obeznámen. Úvahám, že by při výslechu policie Rychtáře oslepovala lampičkou, se jen směje a označuje je jako dávno nepoužívanou praktiku.

„Pokud by muž na smrti měl svůj podíl, může se stát, že se sám podřekne. Ale policii především zajímají poslední dny soužití manželů, jestli se objevovaly nějaké náznaky toho, co člověk později spáchal. Na základě vyhodnocení výpovědí samozřejmě později může dojít k obvinění, ale není to nic jistého. I když možný trestný postih, zvlášť kvůli dopisu na rozloučenou, který muž našel čtyři dny před skutečným spácháním sebevraždy, bych vůbec v tuto chvíli nevylučoval,“ dodal náš zdroj s tím, že v takových případech se většinou nestává, že by partneři sebevrahů přiznávali podíl na jejich smrti.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám