Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Naši jižní sousedé budou mít letos v evropské pěvecké soutěži Eurovize originální želízko v ohni. Reprezentovat je bude pravděpodobně nejkurióznější článek celého finálového klání, které se odehraje již tuto sobotu v Kodani. Pětadvacetiletý transsexuální zpěvák Thomas Neuwirth vystupující od roku 2011 pod uměleckým jménem Conchita Wurst zaujme nejen melodickou písní, která prověří jeho hlasový rozsah, ale především svým zjevem.

Pětadvacetiletý umělec se v minulosti účastnil několika pěveckých show, než jej domácí publikum začalo brát vážně. To se mu ostatně u značné části nepodařilo dodnes a proti jeho účasti na Eurovizi se sepisovaly dokonce petice a zakládaly ‚anti‘ stránky na Facebooku. Ani jedno však nebylo vyslyšeno, a tak se Conchita může na své vystoupení v dánské metropoli připravovat.

Letošní ročník se koná v Dánsku díky tamní rodačce Emmelii de Forest, jež zvítězila loni ve Švédsku s písní Only Teardrops.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám