Hlavní obsah
Článek

Informace, které v poslední době vyplouvají na povrch ohledně posledních dnů Ivety Bartošové (†48), ukazují Josefa Rychtáře (65) prakticky jako netvora. Zpěvačka si na něj stěžovala na všechny strany. Jen fyzické týrání nepřiznávala. Kromě jedné výjimky. „Bil ji,“ věří slovům, které prý slyšela z úst zpěvačky, Bohumila Vojtěchová. Jde ale o pravdu, či se mu mstila za to, že ji omezoval v pití alkoholu a braní prášků?

„S Ivetou jsme si volaly na Velikonoční pondělí. ‚Už nemůžu, pojeď se mnou na dovolenou! A zbav mě, prosím, Rychtáře!‘ žádala mě. Zrovna jsem ale odlétala pryč a zájezd už zrušit nešel, tak jsem ji poprosila, ať počká na můj návrat, že za ní pak hned přijedu a někam spolu odjedeme. Věděla jsem, že u moře hned rozkvete, už jsme spolu párkrát na dovolené byly. Plánovaly jsme, že vyřešíme i rozvod, když bude chtít. Souhlasila a zdálo se, že se její psychický stav i zlepšil, přála mi, ať si to užiju a že už se se mnou na dovolenou těší,“ říká paní Bohunka.

„Iveta před sebou měla vidinu něčeho hezkého v blízké budoucnosti, proto mi nejde na rozum, že by si sáhla na život,“ diví se její kamarádka. S Ivetou se poznala před sedmi lety, když Bartošová po léčení na psychiatrii v Kroměříži začala randit s Jiřím Pomejem. Jezdili k ní do hotelového pokoje na tajné milenecké schůzky. Od té doby byly kamarádkami a důvěrnicemi.

Většina jejich telefonátů v posledních měsících Ivetina života ale byla o strachu z Josefa Rychtáře. „Před minulými Vánocemi mi volala, že ji Pepa zbil. Tělo měla samou modřinu. Radila jsem jí, aby zavolala policii, která ho vykázala z domu. Druhý den tam už ale zase byl,“ popisuje žena, co se od Bartošové dozvěděla.

‚Pomoz mi od něj, prosím! Už s ním nechci být, chci od něj odejít!‘ žadonila prý zoufale Iveta v poslední době. Zatímco Rychtář tvrdil i do médií, že jeho žena je v naprostém pořádku, nebylo tomu tak.

„Přiznala mi, že je na konci se silami. ‚Nejím, jsem slabá, už nemůžu!‘ říkala. Ale věřila jsem, že vidina dovolené ji nakopne. Vyčítám si, že jsem nepoznala, že situace je horší než dřív,“ smutní paní Bohumila.

Proč však Iveta mluvila o týrání jen s ní? Ostatním lidem fyzické týrání nepřiznávala. „Styděla se za to a nechtěla být prezentovaná tím, že ji někdo bije. I mně v jiných případech lhala, i když bylo jasné, že jí někdo ublížil, že si to neudělala sama,“ myslí si důvěrnice zpěvačky.

Brzy přineseme pokračování svědectví ženy, které už bohužel Iveta svým rozhodnutím z minulého úterý nedala možnost zachránit jí život.

Reklama

Další články

Načítám