Hlavní obsah
Článek

Monacký kníže Albert a jeho sestry Stephanie a Caroline oficiálně vyjádřili rozhořčení nad snímkem Grace of Monaco, který má pojednávat o životě monacké kněžny Grace. Herečka Grace Kelly, jež se stala monackou kněžnou po sňatku s knížetem Rainierem III., zemřela při autonehodě v roce 1982. V biografickém snímku ji představuje Nicole Kidman. Scénář a pojetí filmu se ale jejím dětem nelíbí a ostře ho zkritizovaly dva týdny před premiérou na festivalu v Cannes.

Albert II. označil snímek za frašku. „Knížecí palác by rád zopakoval, že tento celovečerní film nemůže za žádných okolností být označován jako biografický,“ vzkázal kníže režisérovi Olivieru Dahanovi.

„Knížecí rodina si nepřeje v žádném případě, aby byla spojována s tímto filmem, který neodráží realitu, a lituje toho, že její historie byla defraudována čistě pro ekonomické zájmy,“ píše dále kníže Albert.

Kidman zobrazuje ve filmu přechod hollywoodské hvězdy Grace Kelly k roli evropské šlechtičny. Snímek má světovou premiéru 14. května v Cannes, v Česku se bude promítat od 16. června.

Reklama

Další články

Načítám