Hlavní obsah
Článek

Vévodkyně z Cambridge vystudovala jednu z nejprestižnějších univerzit v Anglii. Na St Andrews roční školné vyjde na více než 800 tisíc korun. Anglické hláskování jí dělá nejspíš stále problémy. Na univerzitě St Andrews se Kate poznala i se svým současným manželem princem Williamem (41) a přestože byla dobrou studentkou, chybička se občas vloudí téměř každému. Jenže pokud jde o oficiální děkovný dopis, který po letech spatří v muzeu spousta lidí a prostřednictvím médií jeho znění obletí svět, z dvou drobných chyb je najednou pořádný trapas.

Wimbledonské muzeum totiž vystavilo tři roky starý dopis, kde vévodkyně děkuje úředníkům za jejich pohostinnost při její návštěvě Wimbledonu v roce 2008. Díky tomu, že je ručně psané poděkování zakončeno větou: „S pozdravem, Catherine Middleton“, je nyní vnímámo jako cenné psaní hodné vlastní vitríny. Muzeum však prý před jeho uveřejněním konzultovalo počin i s vévodkyní. Ta nejspíš ani netušila, co bude následovat. S vystavením souhlasila.

V dopise z 12. července 2008 Kate například píše: „Vážený pane, děkujeme Vám za Vaši pohostinnost na Wimbledonu minulý týden. Můj přítel a já jsme si ten čas báječně užili. Bylo skvělé zažít den s vědomím, že pro sebe můžeme mít trochu klidu a pohody v tomto poněkud hektickém období. Byl to úžasně odpočinkový den.“

Chyby krásné vévodkyně spočívaly v tom, že spletla slůvka ‚til‘ s ‚till‘ a ve větě s užíváním klidu napsala místo ‚quiet ‚ (česky klid) slovíčko ‚quite‘ (česky docela, poměrně).

Reklama

Další články

Načítám