Hlavní obsah
Článek

Iveta Bartošová (†48) měla chuť odejít ze světa mnohokrát. Málokdo ale tuší, že poprvé se pokusila spáchat sebevraždu už před 21 lety, v roce 1993. A zase za tím stál chlap. Ladislav Štaidl se s ní chtěl rozejít po její nevěře s Rudolfem Hrušínským nejmladším, se kterým se dala dohromady během natáčení filmu Svatba upírů.

Konec vztahu se Štaidlem, se kterým má dnes již sedmnáctiletého syna Artura, zpěvačka neunesla. Štaidl ji našel ve svém pražském bytě ležet bezvládnou na zemi s rozsypanou ampulí prášků. Spolykala plnou hrst barbiturátů a opila se.

Producent a skladatel ji okamžitě odvezl do nemocnice U Apolináře nedaleko jejich bydliště. Tam jí vypumpovali žaludek. Bartošová zde ležela v přísném utajení. "Nesměli jsme nikomu nic říct, zavřeli by ji na psychiatrii," napsal v knize Víno z hroznů Štaidl.

Poté se Štaidlem, který ale stále žil se svojí rodinou v Jevanech, proběhly ještě dva návraty. Definitivní rozchod nastal v roce 1998, kdy tři dny před Vánoci Iveta Štaidlovi definitivně utekla. Sebevraždu se od té doby pokusila spáchat ještě nejméně třikrát. Bohužel se v úterý rozhodla rozloučit se životem definitivně.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám