Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Od premiéry poetické žižkovské romance Lásky mezi kapkami deště (1979) režiséra Karla Kachyni letos uplynulo rovných pětatřicet let. Jak se za tu dobu tehdejší mladí filmoví hrdinové změnili? Posuďte sami.

Svou vůbec první filmovou roli si ve filmu tehdy zahrál dívčí idol několika dalších generací Lukáš Vaculík, první hlavní roli si zde zahrála představitelka princezen a éterických víl Tereza Herz Pokorná a trojici hlavních představitelů doplnil Jan Hrušínský.

Hvězda Lukáše Vaculíka (52) vzlétla jako raketa a v následujícím desetiletí zazářila nejsilněji. Jeho plakát visel na stěnách pokojíků snad všem dospívajícím holkám. V polovině devadesátých let začala jeho popularita upadat. Dnes dvaapadesátiletý Vaculík vypadá na svůj věk sešle a jednou za čas si střihne vedlejší roli prošedivělého tatínka. Hlavní roli dostal loni ve filmu Příběh kmotra po více než patnácti letech.

Tereza Herz Pokorná (54) milovala balet a tanec. Po roli žižkovské dívky v Láskách mezi kapkami deště se s televizními rolemi pro tehdy dvacetiletou dívenku roztrhl pytel. V roce 1986 se při natáčení pohádky Kouzelné galoše (1986) seznámila s Jurajem Herzem a o rok později s ním emigrovala do ciziny. Po revoluci se tato sympatická dáma k herectví vrátila už jen nárazově. Od roku 2011 je rozvedená a věnuje se publicistice a režii.

Jan Hrušínský (59), který oslaví příští rok už neuvěřitelné šedesátiny, vypadá posledních deset let stále stejně. V době natáčení snímku Lásky mezi kapkami deště měl za sebou veleúspěšné filmy Dívka na koštěti (1971), Můj brácha má prima bráchu (1976) nebo Jak se budí princezny (1977). Dnes jej můžeme vídat především v televizi. V roce 2002 navázal na předválečnou rodinnou tradici a založil Divadelní společnost Jana Hrušínského.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám