Hlavní obsah
Článek

Herec Bolek Polívka (74) se pořádně rozohnil v rádiu Frekvence 1. Nejvíc při rozhovoru o kriticích svého posledního filmu a také o Věře Chytilové, kterou ale považuje za svou téměř druhou matku. Možná k tomu přispěl fakt, že se vysílání rádia přenášelo z Bolkova rodného Brna.

„Věřím, že duše je nesmrtelná, a tak se zase potkáme. Ale doufám, že nebude tak ironická a sarkastická jako zaživa,“ zavzpomínal Polívka na legendární režisérku Věru Chytilovou, se kterou ho pojilo hluboké přátelství.

Přiznal také, že jejich vztah nebyl jednoduchý: „Naše hádky stály za to. Ona mě měla jako takového nepodařeného synka, kterého peskovala a kritizovala. Moc rád na ni vzpomínám.“

Povídání dua Těžkej Pokondr s Bolkem Polívkou se netradičně odehrávalo v improvizovaném studiu na nádvoří Staré radnice v Brně, kam rádio přijelo za svými posluchači. Za mikrofonem bylo tentokrát možné nejen slyšet, ale také vidět kromě Pokondrů a Bolka Polívky také Libora Boučka s pořadem Ráno na Frekvenci 1, veselé moderátorky z Dámského klubu či oblíbeného Rudu z Ostravy.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám