Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Je tohle vůbec možné! Když se Iveta Bartošová (†48) a Josef Rychtář (65) v roce 2013 brali, oba se dušovali, že pánovi nejde o majetek, a to, že v případě rozvodu vše přechází na Ivetina syna Artura, má být napsané i v přísné předmanželské smlouvě. Nyní ale vychází najevo, že je to asi úplně jinak!

Předmanželská smlouva totiž neřeší případ úmrtí jednoho z manželů, ale přímo rozvod. A proto se zdá, že podle zákona nyní budou majetek napůl dědit vdovec a syn.

„Předmanželská smlouva by měla upravovat vztahy po rozvodu manželů, tudíž na sebevraždu paní Bartošové předmanželská smlouva nepamatovala,“ vysvětlil serveru tn.cz právník Štěpán Ciprýn.

A ani dopis na rozloučenou, který Arturovi máma nechala a v němž mu odkázala peníze i dům, se prý nemůže považovat za závěť, protože neměla žádné formální náležitosti.

Pár let úklidových služeb v Ivetině domě se tak může Rychtářovi bohatě vyplatit. Velký majetek sice po ní nezůstal, na domu je nedoplacená hypotéka, ale stejně z manželství asi neodejde s prázdnou.

Pokud tedy nebude chlap a nenechá dobrovolně vše chlapci, který má asi jako jediný na vše po mamince morální právo. Krátce před vydáním článku Rychtář vzkázal, že tak nakonec učiní. Snad se ale nezachová jako v minulosti a své sliby vážně dodrží.

Reklama

Další články

Načítám