Hlavní obsah
Článek

Šlo v případě tragické smrti Ivety Bartošové (†48) o klasickou sebevraždu, nebo jí k zoufalému činu někdo, třeba manžel, napomohl? Kriminalisté až po smrti nejkontroverznější české zpěvačky vzali vážně dva roky trvající varovné signály o tom, že její soužití s Josefem Rychtářem (65) nemuselo být úplně idylické. „Ve vyšetřovacím týmu je i odbornice na domácí násilí. Prováděla také šetření v místě bydliště zesnulé,“ informoval nás zdroj velmi blízký vyšetřování.

„Tito kriminalisté se specializací na domácí násilí jsou přizváni v těch případech, kde se lze důvodně domnívat, že mezi partnery, z nichž jeden spáchal sebevraždu, mohly být vážné neshody vedoucí až k zoufalému způsobu ukončení života. Mají takzvaně čich na vše, co je v bydlišti dotyčných podivné. Nechci nabádat případné další domácí agresory, ale těch znaků je hodně a zkušený proškolený kriminalista je pozná. Když na podobné projevy naznačující možné domácí násilí upozorní zbytek vyšetřovacího týmu, ten se na tuto linii případu zaměří i ve výsleších svědků a svých dalších šetřeních,“ vysvětlil nám jiný pramen poměrně běžnou policejní praxi.

Jaké byly výsledky pátrání policistky na místě, ale zatím netušíme. Nicméně se zdá, že Iveta byla vážně částečně izolovaná od světa. To potvrdil i její důvěrník a léčitel Jan Saavedra. Když se v posledních týdnech snažil Bartošové dovolat, nevzala mu mobil, místo toho ale vzápětí volal zpátky Rychtář se slovy, že zpěvačka s ním nechce mluvit.

Reklama

Další články

Načítám