Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Smrt Ivety Bartošové (†48) zasáhla snad všechny, kteří s ní někdy přišli do styku. Většinu z nich jsme zastihli plačící a většina z nich také potvrdila, že jí bohužel nebylo pomoci, protože pomoci také nechtěla. Jak na ni její opravdu blízcí spolupracovníci vzpomínají?

„Jsem z toho v šoku. Jsem hrdý na to, že jsem s ní mohl spolupracovat. Měl jsem ji rád a moc mi záleželo na tom, aby se jí podařilo dostat se znovu na výsluní. Naposledy jsme se zdravili před pár měsíci, pak jsem mluvil už jen s Josefem Rychtářem,“ vybavuje si popotahující Jarek Šimek (50), který jako jeden z mála bývalých spolupracovníků zůstával dál s Ivetou v kontaktu.

„Nemá cenu říkat, kolikrát jí všichni okolo říkali, aby se léčila. To už je teď zbytečné. Myslím na Artura,“ přidal hudební skladatel a zpěvák, který má na triku poslední velký hit Ivety Heja, heja.

To Domenico Martucci (47), její expřítel, se zmohl jen na pár slov. „Není ta správná chvíle něco říkat. Jsem naprosto mimo a je mi jí moc líto. Nevím, kdo za to mohl, a nebudu nikoho obviňovat, počkáme si na výsledky vyšetřování,“ prohlásil tlumeně.

Zlata Golda Dvořáková, bývalá hospodyně, byla také v slzách. „Opravdu k tomu nemám co říct. Je to strašná lidská tragédie a mrzí mě, že jí nebylo pomoci,“ sdělila nám žena, která Ivetu několikrát zachránila, když si sáhla na život.

„Tehdy, když jsem u Ivety skončil, říkal jsem, že se bojím, abych se někdy zničehonic nedočetl, že se tohle stalo. Je mi z toho zle. A ani jsme se nestihli usmířit,“ tvrdí Theodor Hoidekr, bývalý tanečník.

„Iveta byla nemocná a díky tomu, že si to nepřipouštěla, tak to tak skončilo. Pomocnou ruku jí nabízelo mnoho lidí. Je to poučení pro nás všechny. Neměli bychom se smát nemocným lidem, ale spíš jim donekonečna pomáhat, až jednou budou chtít pomoci i oni sami. Iveta tu pomoc potřebovala, i když ji přes svou tvrdohlavost odmítala,“ myslí si exmanažer Lukáš Rejmon.

„Nebyla to honba na Ivetu, ona jen bohužel místo lékařů k sobě volala novináře,“ odmítá zase Rychtářovo očerňování médií, že na smrti Bartošové mají podíl, vůbec první manažer zpěvačky Tomáš Gottlieb.

Reklama

Další články

Načítám