Hlavní obsah
Článek

Iveta Bartošová (†48) musela svého muže v posledních dnech svého života asi nenávidět. Jinak by se asi nikdy nestalo, že by spáchala sebevraždu v den, kdy zrovna Josef Rychtář (65) slaví narozeniny…

O tom, že manželství Ivety a Josefa rozhodně nebylo idylické, se šušká už delší dobu. Vzájemně si prý měli dělat ze života peklo. Iveta ho střídavě vyhazovala z domova, aby ho pak zase vzala na milost a stala se na něm na čas závislou, než se situace opět opakovala.

Že k sobě v poslední době neměli blízko, bylo vidět i v posledním videu televize Prima. Iveta vždy na Josefa zírala s až nábožnou úctou, tentokrát se na něj ani nepodívala, a když už, tak jen úkosem.

Vypadá to, jako by chtěla svému muži ublížit, aby si navždy pamatoval, co jí měl provést. A už je pak jedno, zda jí vážně něco prováděl, či zda si to jen vybásnila ve své evidentně nemocné hlavě.

O tom, že jde o jasný vzkaz Ivety manželovi, nepochybuje ani její léčitel Jan Saavedra. „To je naprosto jasné. Nevím, co se tam mezi nimi dělo. Ale znovu jsme si před časem potvrdili, že kdyby jí bylo nejhůř, stačilo použít náš deset let domluvený signál, že mi má napsat v esemesce jen slovo Iveta a okamžitě bych přijel k ní domů a dostal bych se za ní, i kdybych měl vykopnout dveře. Věděla o tom, ale bohužel toho nevyužila,“ řekl Super.cz Jan Saavedra, který stojí za její loňskou podzimní zázračnou proměnou.

„Je mi jí moc líto. Ale kdo nechce pomoci, tomu nepomůže nikdo. Něco mi říkalo, že se schyluje k tragédii, ale nebrala mi vůbec telefon. Jestli byla pod vlivem manžela? Mohu si o tom myslet cokoliv, zvlášť když jí zavolám, nevezme mi to, ale vzápětí mi volá Josef Rychtář. Ale důkazy pro to nemám. Škoda ale, že nepožádala o pomoc, dalo by se tomu předejít. Naposledy jsem ji zkoušel zkontaktovat den před její smrtí, opět bezúspěšně,“ dodal.

Reklama

Další články

Načítám