Hlavní obsah
Článek

Představte si situaci, kdy se vaše potní žlázy zblázní a začnou chrlit doslova litry potu bez žádné vnější příčiny. Sedíte ve škole nebo kanceláři a neustále si nervózně otíráte dlaně do papírových kapesníků nebo do kalhot. Doslova cítíte, jak se vaše chodidla potí a máte je nepříjemně studená a oteklá. O promáčeném podpaží, čele a dalších částech těla ani nemluvě.

Nadměrné pocení podpaží

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Pocením podpaží trpí každý člověk na této planetě, proč by jinak existovalo nepřeberné množství reklam na nejrůznější spreje, kuličky a jiné věci omezující zápach a intenzitu tohoto typu pocení. Co ale dělat v případě, že prostředky slibující v reklamách účinek i několik dní neúčinkují a podpaží se potí tak, že musíte nosit jen tmavé oblečení nebo si několikrát denně měnit svršky?

Nadměrné pocení rukou

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Každý z nás jistě někdy zažil nervozitu a strach před podáním upocené ruky na pozdrav. Je to věc nemilá, avšak často si jen otřeme ruku a jdeme dál. Co však dělat, pokud je ruka okamžitě zpocená znovu, a co víc, znemožňuje nám i obyčejné psaní na papír, který promáčíme skrz na skrz, a při řízení automobilu si neustále jednu ruku sušíme v otevřeném okně?

Nadměrné pocení nohou

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Neustále zpocená, v zimě prochladlá a v létě oteklá chodidla. Logický úsudek by nám velel vzít si prodyšnou obuv a bavlněné ponožky. Avšak trpíte-li nadměrným pocením nohou, propotíte boty tak, že jsou na nich bílé slané mapy. Čistě otevřená obuv jako pantofle nebo sandály je nemyslitelná, protože zpocené nohy neustále kloužou a chytá se na ně okolní prach. Co tedy dělat?

Nadměrné pocení hlavy

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Ze všech zmíněných typů nadměrného pocení je nadměrné pocení hlavy tím nejhorším, co vás může potkat. Nejde ho skrýt. Jakmile přejdete z chladnějšího prostředí do vytopené místnosti nebo začnete být trošku nervózní, začnou se na vaší hlavě, v lepším případě pouze na čele, tvořit krůpěje potu a po chvíli již vypadáte, jako kdybyste před chvílí vylezli z bazénu. Co dělat s nadměrným pocením hlavy, se dozvíte na níže uvedené stránce.

Další články

Načítám