Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

První Slovenkou, která moderuje VIP zprávy, se stala Daniela Šinkorová (51). Ta už se v českém šoubyznysu pohybuje tak dlouho, že jsme skoro zapomněli, že není rodilá mluvčí. Přesto češtinu pořád piluje, i když to po ní už nikdo nevyžaduje.

"Hlasová poradkyně na Primě, paní Jana Postlerová, moji slovenštinu nebo nějaké její pozůstatky neřešila. Patří to ke mně a předpokládám, že si mne vybrali, aby tam byla jiná osobnost než doposud. Problém byl jiný. Není to, jako když se moderuje ples nebo jiná akce, takže byla potřeba umírnit projev," vysvětlila Daniela.

Nás zajímalo, co poradila své budoucí kolegyni Andree Verešové (43), která se s češtinou pořád pere. "Já jí nemusím radit nic, má kolem sebe experty, kteří jí poradí. Ví, jak se postavit, aby dobře vypadala, ona ale dobře vypadá, i když se postaví blbě," smála se.

"Ale na její adresu mohu pět jen samou chválu. Když jsem ji slyšela mluvit s odstupem tří týdnů, byly znát neuvěřitelné pokroky," dodala.

Jednu radu ovšem má, a to pro všechny. "Jakmile dostanu novou roli, scénář, třeba teď v muzikálu Mamma Mia, dám tužku mezi zuby a doporučuji to opravdu úplně každému," překvapila Danka. A jak to v reálu vypadá? "Dáte si tužku mezi zuby a musíte ty slova říkat tak, aby vám bylo rozumět," vysvětlila.

Reklama

Další články

Načítám