Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Bývalé hlasatelky Heda Čechová (85) a Kamila Moučková (85) jsou dámy, které patří ke špičce české, respektive československé televizní žurnalistiky. A jsou to také dámy, kterým když se něco nelíbí, nebojí se to dát hlasitě najevo. A je jedno, že právě nejsou samy, ale kolem je dalších několik kolegů, a navíc kamera, která vše snímá...

Česká, dříve Československá televize loni oslavila šest desítek let od založení a jedním z projektů vzniklých k této příležitosti je dokument Parta Analog! (k vidění 1. května na druhém programu ČT) o bývalých televizních hvězdách, které se sešly za účelem odvysílat komponovaný program (Vzpomínky na minulost) tak, jak vznikal v ‚jejich době‘, v počátcích vysílání televize.

Ke spolupráci si režisér Martin Dušek přizval ty nejlepší - hlasatelku Kamilu Moučkovou, hlasatelku Hedu Čechovou, scenáristku a dramaturgyni Annu Juráskovou, režisérku Věru Jordánovou, kameramana Jiřího Lebedu, scenáristu Gustava Oplustila, hlasatelku Jarmilu Šustrovou, zvukařku Svatavu Chalupskou a střihače Jiřího Šebelku. A jak už to tak bývá, víc lidí, víc názorů.

Vážnější rozpor vznikl, když režisér navrhl, že by Moučková mohla do programu zařadit i reportáž, na což paní Čechová reagovala, že reportáže v době, již dokument reflektuje, Moučková nedělala. „Hedo, prosím tě, nemluv do toho,“ snažila se kolegyni uklidnit Moučková. „Ty do toho nemluv, vždyť jsi reportáže nedělala. Vždyť jsi četla jenom zprávy,“ oponovala Čechová, načež se Moučková zvedla a se slovy, že se na to vyprdne, šla ze slovního ringu.

„Paní Čechová proti mně vždycky něco měla. Vysílala jsem to já, ten 21. srpen, to se nedá nic dělat,“ dodala vzápětí směrem k režisérovi, z doslechu Hedy Čechové. Celý konflikt uvidíte v dokumentu už 1. května ve 21.00 na ČT2.

Reklama

Další články

Načítám