Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Cestování po Austrálii by se určitě neobešlo bez návštěvy jedné z jejích největších přírodních chloub - hory Uluru, která je známá rovněž pod názvem Ayers Rock. Největší jednolitý pískovcový útvar na světě je zároveň posvátným místem pro zdejší domorodce Anangy a právě jedna z nejváženějších rodin této komunity v úterý uvítala i prince Williama (41) s chotí Kate (42). Na to samé místo přitom v roce 1983 zavítali i Williamovi rodiče princ Charles se zesnulou Lady Dianou.

Dvojice bez syna George podnikla i krátkou túru po zdejší krajině a před Uluru se nechala zvěčnit. Pózování není ani dnes Williamovou silnou stránkou, a tak na něm byla znát mírná nervozita, když se na něj a jeho ženu u focení dívaly desítky přihlížejících.

Princ dokonce zavtipkoval směrem ke Kate: „Tak o čem bychom si měli povídat?“ Jeho žena se spíš soustředila na vítr, který si pohrával s jejími vlasy, a tak je musela neustále odhazovat z obličeje. Po chvíli začal William alespoň chválit okolí: „Je to krásný výhled. Opravdu dechberoucí.“

Reklama

Další články

Načítám