Hlavní obsah
Článek

Bývalá hvězda Novy, nyní mluvčí motolské nemocnice Pavlína Danková (60), před časem veřejně promluvila o rakovině prsu, kterou onemocněla před čtyřmi roky. Má za sebou dvě operace, sérii ozařování, prodělala hormonální léčbu. Ale vyhráno stále nemá. Ještě jí čekají dva roky léčby.

„Chodím pravidelně na kontroly, beru léky, dostávám injekce a jsem docela veselá holka,“ upřesnila Pavlína, která se nyní stala tváří kampaně proti rakovině kůže. Sama s přibližujícím se létem hrozbu této nemoci nepodceňuje.

„Pihy a znaménka většinu lidí nijak zvlášť neděsí, a tak i já jsem vyšetření dlouho odkládala. Samozřejmě se snažím pozorovat změny na kůži a hlídat všechno podezřelé, ale co si budeme nalhávat, jenom odborník může problém vyloučit na sto procent," vysvětluje.

"Není dobré spoléhat na to, že vážné onemocnění se vám vyhne, a přesto tak spousta lidí přemýšlí. Věnovat trochu času prevenci, stojí to za to. Může totiž nastat situace, kdy pro vás bude čas to nejcennější,“ dodala Danková.

Evropský den melanomu tento rok spadá na pondělí 12. května, kdy je možnost nechat si zdarma vyšetřit veškerá znaménka na těle na Dermatovenerologické klinice UK 2. LF a v Nemocnici na Bulovce.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám