Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Patřil ke zlatým dětem filmového studia MGM a největším fešákům Hollywoodu. Řeč je o Peteru Lawfordovi, blízkém kamarádovi božské Marilyn i bratrů Kennedyových. Mezi zbožňované hollywoodské idoly se nejen svým sličným zjevem propracoval už ke konci války.

Brzy o něm kolovaly nejrůznější legendy. A ty nebyly vždy jen smyšlené. Jeho postelí prošly takové krasavice jako Lana Turnerová, Ava Gardnerová nebo Rita Heyworthová. Jeho letitou kamarádkou, která ho nikdy neudolala a na stará kolena ho tahala ze závislosti na drogách a alkoholu, byla Elizabeth Taylorová.

Peter byl náruživým milovníkem, ženy střídal jako ponožky a podlehl prý i několika mužům. V oblibě měl orální sex, který většina jeho oficiálních partnerek odmítala. Brzy se z něj tak stal notorický vymetač nevěstinců. Za vše nejspíš v tomto případě mohlo v mládí zlomené srdce a nepříliš šťastné dětství po boku chladné cynické matky May, která svému synovi nedokázala projevit ani náznak mateřské lásky. Chtěla dceru a podle toho se svým synem také zacházela.

„Často k Peterovi s pomněnkovýma očima a dlouhými řasami přistupovala jako k holčičce. Až do svých pěti let chodil na procházky v dívčích šatečkách. Jenže May ho do nich v soukromí strojila až do jedenácti,“ píše se v knize Peter Lawford, Muž, který uměl mlčet. A byla to také jeho matka, která měla na svědomí jeho předčasné sexuální styky, které mlčky kvitovala.

„Ten nejrannější se odehrál na jihu Francie, když bylo Peterovi deset. Přijal tehdy pozvání na jakýsi piknik, kam ho doprovázela pětatřicetiletá, velice krásná německá vychovatelka. Po jídle spočinuli ve stínu košatého stromu. Ulehli do trávy, Peter s hlavou v klíně své guvernantky. Pomalu již usínal, když v tom ho probudila ženina ruka, která zlehka vklouzla pod košili. Chvíli mu hladila hruď a břicho, ale pak se vydala níže do kalhot,“ píše v knize její autor James Spada. Lawford mu také přiznal, že podobně se na něm ukájely i ostatní vychovatelky a chůvy a on prožíval pocity strachu rozkoše a provinění.

Reklama

Další články

Načítám