Hlavní obsah
Famous
Článek

Herečka Whoopi Goldberg získala v roce 1991 Oscara. A v té době už solidně holdovala marihuaně, takže před předáváním zlatých filmových sošek v Los Angeles si řádně dopřála této drogy. Na pódium však přišla tak zhulená, že nedokázala téměř mluvit. Její máma to hned zmerčila a pěkně jí vynadala. Whoopi získala Oscara za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli ve filmu Duch.

„Tehdy jsem dostala fakt lekci. Nikdy nekuřte trávu předtím, když tušíte, že půjdete mluvit před sto miliónů lidí. Kouření cigaret a trávy mi občas pomáhá se uvolnit a já si tehdy řekla, že se uvolním. Tak jsem kouřila ten joint, byl poslední z mé domácí úrody, a když řekli mé jméno, vyvalila jsem oči a řekla jen: ‚Do řiti, do řiti! Po schodech nahoru, jeden, dva, tři, čtyři, pět, na jeviště. Tam byly milióny lidí, ok, chňapni po sošce.‘ V tu chvíli mi došlo, že jsem to neměla v žádném případě kouřit,“ svěřila Goldberg.

Když jí zavolala máma a vynadala, že vypadala zhuleně, propadla hysterii.

„Tak jsem zpanikařila a okamžitě si pustila záznam z předávání Oscarů, jestli se dá poznat, že jsem kouřila trávu, a nedá se to poznat. Vím, že se v naší společnosti očekává, že se o kouření trávy nebude mluvit veřejně, ale já zase třeba nepiju alkohol!“ dodala Whoopi pro Denver Post.

Reklama

Další články

Načítám