Hlavní obsah
Článek

Princ Harry (26) dostane před návratem do války v Afghánistánu novou identitu a prodělá výcvik pro přežití v divočině. Harry sloužil v Afghánistánu již v roce 2008. Když ale novináři odhalili jeho přítomnost, musel se z bezpečnostních důvodů vrátit domů. Velitelé ho teď chtějí chránit tím, že nebude sloužit jako "kapitán Wales", ale pod jiným jménem. Nedá se ani vyloučit, že si obarví vlasy.

Do akcí ve válkou zmítané zemi se zapojí jako pilot helikoptér Apache a pro případ, že by byl sestřelen, také prodělá speciální výcvik, který ho naučí, jak přežít v divočině.

"Jakmile byl Harry přijat do pilotního výcviku, bylo jasné, že bude nasazen. Vycvičit pilota helikoptéry Apache je tak drahé a náročné, že kdyby neměl být aktivně nasazen, bylo by to nejen neskutečné plýtvání penězi, ale také by zabíral místo někomu, kdo výcvik užije," řekl reportérům Daily Mail zdroj blízký královské rodině.

Harry prodělá tvrdý půlroční výcvik. Má se ještě co učit, ale jeho nadřízení počítají s tím, že by mohl nastoupit na misi do Afghánistánu na konci příštího roku. Piloti nováčci obvykle slouží s někým zkušeným a v Harryho případě to určitě bude ten nejlepší člověk, kterého mají k dispozici.

Související témata:
Nasazení

Reklama

Další články

Načítám