Hlavní obsah
Článek

Vyzáblá dívčina maskující se slunečními brýlemi chtěla od první třídy těšit publikum svým zpěvem. Před složitými rodinnými vztahy utekla v šestnácti ke kultovní kapele, se kterou zpívala davům a zcestovala kus světa. Sólovou kariéru odstartovala ve své době nejdražším videoklipem a v žilách jí koluje maďarská, rumunská a slovenská krev. Už víte?

Ilona Csáková (53) na sebe výrazně upozornila již ve skupině Laura a její tygři, kde zpívala od svých šestnácti a i přes několik vyhazovů kvůli své divoké povaze v ní vydržela šest let. Na sólové dráze začínala v roce 1992 společně se synem Marie Rottrové Martinem Kučajem v projektu Rituál, což měla být česká obdoba kdysi velmi populárních Roxette. Z ambiciózního projektu zbyl jen maxisingl a ve své době nejdražší klip k písni Křídla. Reklama to ovšem byla k nezaplacení.

Ještě v témže roce se Ilona Csáková společně s Lucií Bílou objevila jako rozverná školačka v nejskandálnějším klipu své doby k písni Láska je láska. Málokdo dnes ví, že ještě dva roky před Lucií Bílou zpívala slavnou Soukupovu písničku v anglické verzi právě Csáková se svým kolegou z Laury Martinem Poštou. V třiadevadesátém Csáková vydala své první sólové album a hned byla odměněna cenou Gramy za Objev roku.

Na své cestě vodami středního proudu Ilona v devadesátých letech měnila od alba k albu nejen image. Z rozverné bezprostřední živelné holky se brzy stala sexy samice s vylepšenými vnadami, která se snaží hrát roli uměřené dámy. Ve Slavíkovi Ilona několik let úspěšně šlapala na paty Lucií Bílé, se kterou se nikdy neměly právě v lásce.

Před čtyřicítkou se Ilona usadila a lesk šoubyznysu vyměnila za rodinnou pohodu. Z Prahy odcestovala do vísky nedaleko Brna, kde se svým vyvoleným postavila dům svých snů a porodila dva syny. „Všechna sláva, polní tráva. Mám rodinu a jsem šťastná. Neměnila bych,“ řekla nedávno pohublá majitelka sametového hlasu, bez které by byl pop let devadesátých o hodně chudší.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám