Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Oblíbená herečka Markéta Hrubešová (52) je známá jako svůdná, sexy zrzka, která snad v každé herecké roli oslňuje svými půvaby. Už v sedmnácti letech se ostatně neváhala svlékat ve filmu a své ženské křivky obnažila v televizi hned několikrát.

Hrubešová se však v rámci své role ve válečném dramatu s židovskou tematikou proměnila k nepoznání. Namísto šmrncovní dámy na obrazovkách uvidíte utrápenou ženu s vráskami, potýkající se s nešťastným osudem a dobou.

Snímek režiséra Jiřího Svobody a Tomáše Töpfera ostatně vznikal i v prostředí koncentračního tábora Terezín. Příběh se točí kolem židovského manželského páru, který adoptuje mladou dívenku v době, kdy ještě nemohl tušit, jaký smutný osud dívce připraví, když z křesťanky udělají židovku. Markéta Hrubešová hraje sousedku židovské rodiny, jejíž dcera se kamarádí s adoptovanou dívenkou. Dcerku Markéty Hrubešové si zahrála její skutečná dcera Christel.

Ve filmu se kromě Markéty Hrubešové objeví i Lenka Vlasáková, Ági Gubiková, Marta Vančurová, Petr Štěpán či David Novotný.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám