Hlavní obsah
Článek

Osudy dětských hvězd mívají velmi často až nespravedlivě hořké konce. Typickým příkladem může být zbytečně zmarněný život Jonathana Brandise, který začínal jako dětský model v reklamách už v předškolním věku. V šesti letech si zahrál svou první roli v seriálu One Life to Live. V devíti se přestěhoval do Los Angeles a začal se pravidelně objevovat v nejrůznějších seriálech jako například Plný dům, To je vražda, napsala nebo Báječná léta.

Ve čtrnácti si zahrál Bastiana v pokračování Nekonečného příběhu. V šestnácti se objevil vedle Chucka Norrise ve snímku Mistr kickboxu. O rok později zazářil coby počítačový génius v seriálu Strážce moře. Teenagerský idol byl na světě. Dívky stejného věku ho milovaly a dostával tisíce dopisů. Po odvysílání třetí série už však žádná podobná role nepřišla, rolí začalo ubývat a popularita během pár měsíců uvadla jako květina.

Odchod z výsluní nesl Jonathan, který se později snažil prosadit i jako scenárista a režisér, podle výpovědí kamarádů velmi těžce. Spekulovalo se o jeho oblibě alkoholu. Deprese se nakonec rozhodl vyřešit po svém. Jednou po večeři s přáteli je pozval k sobě domů. Odešel do vedlejšího pokoje, kde ho po čtvrthodině kamarádi našli, jak visí na nylonové šňůře. Zemřel 12. listopadu 2003 ve věku 27 let. Před pár dny by oslavil osmatřicáté narozeniny.

Reklama

Další články

Načítám