Hlavní obsah
Článek

Kluk na fotce v koženém kabátě patří k našim nejznámějším muzikantům. Je členem legendární české kapely, která po rozpadu ohlásila velký návrat na scénu.

S kolegou baskytaristou působí ještě v jednom notoricky známém hudebním projektu. Na fotce je sice krátkovlasý, ale většina fanoušků ho zná s dlouhými vlasy, vousy a nezbytnými černými brýlemi. Poznali jste ho?

Robert Kodym je známý zpěvák a kytarista, který se textově podílel na řadě hitů obou zmíněných kapel. K jeho nejznámějším písním, které nazpíval pro Lucii, patří například songy Dotknu se ohně, Lucie, Laura či Panic.

Na unikátním snímku v dlouhém koženém kabátu je zvěčněn Robert Kodym na vůbec prvním koncertu Lucie. Po levé straně stojí spoluzakládající člen Lucie, bubeník Tomáš Waschinger. Většina fanoušků však zná zejména další notoricky známé členy kapely - Petra Břetislava Chovance (P.B.CH.) či Davida Kollera.

K původní sestavě Lucie přitom kromě Waschingera patřil ještě klávesista Petr Franc. Ač tato jména nejsou moc známá, jejich nositelé hudebně nezahálejí ani dnes.

Tomáš Waschinger, jenž mimo jiné působil také jako bubeník kapely Amsterdam Ilony Csákové, rozjel společně s Francem a dalšími muzikanty novou kapelu Všichni Svatí, která momentálně boduje s písničkou Vytáhni mě z davu ze stejnojmenného alba.

Nové album kapely, kterou tvoří dva bývalí členové Lucie, bude slavnostně pokřtěno na koncertě Báry Basikové v úterý v pražském Lucerna Music Baru.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám