Hlavní obsah
Článek

Dánský spisovatel Hans Christian Andersen by koukal. Z jedné z jeho nejslavnějších pohádek Sněhová královna se v Česku stane úplně jiný příběh. Hlavní roli totiž v muzikálu, kterým se jím inspiroval, hraje královna dětských srdcí Dagmar Patrasová (67). "A já nechtěla být zlá," svěřila Dáda.

"Pohádku inspirovanou Sněhovou královnou pro mne před lety napsala spisovatelka Iva Hercíková, posléze vyšlo i dvojcédéčko, které bylo, pro mne velmi překvapivě, tři dny na vrcholu žebříčku prodeje v rámci popových desek. Hodně mne to překvapilo, protože šlo o písničky a mluvené slovo," vzpomínala Dáda, jak mělo vyprávění úspěch před více než deseti lety.

Nyní se k němu s manželem Felixem Slováčkem a manželi Pixovými vrátila jednak jako spoluproducentka muzikálu a také jako představitelka titulní role. "Královny jsou tam vlastně čtyři, každá pro jedno roční období. Veselá a bláznivá Květinová víla, kterou si zahrají například Linda Finková a Jaroslava Kretschmerová (68), letní Rozmařilá princezna, tou budou mj. Sabina Laurinová (51) a Eva Kleinová, která se mi líbila v semifinále Hlasu Československa, podzim zastupuje Loupežnice v podání Vlasty Žehrové, Martiny Pártlové (44) a Jany Zenáhlíkové. Já se budu jako Sněhová královna alternovat s Mahulenou Bočanovou (57)," prozradila.

Odtajnila i další postavy a moc nepřekvapí, že Káje s Gerdou, kteří v příběhu zůstávají, si zahrají její děti Anička a Felix. "Anička už byla Gerdou i na té zmíněné desce, bude se střídat s Ivanou Korolovou a Michaelou Cejnovou," vysvětlila.

A kdo vlastně bude v pohádce zápornou postavou? "Tou se stala postava Rádkyně, kterou budou hrát Míša Nosková (41) a Míša Zemánková. Je to vlastně hlavní a nejnáročnější role, která bude procházet celým dějem," upřesnila Patrasová.

"Měli jsme tři castingy, kam se přihlásila velká spousta zpěváků, a všichni byli skvělí. I ti, kdo budou zpívat v company, by mohli být z fleku sólisty. Půjde o rodinný muzikál, takže jsme chtěli minimalizovat násilí, které v původní pohádce je. Ale nechte se překvapit, jak jsme to vymysleli. Každopádně doufám, že to bude krásné. Muziku napsal Zdeněk Barták, což je záruka kvality, a jak jsem zmínila, máme úplně úžasné zpěváky," uzavřela Dáda první rozhovor k muzikálu, který bude mít premiéru v září.

Reklama

Další články

Načítám