Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

O tom, že v muzikálu Antoinetta - královna Francie exceluje Natálie Grossová (11), jsme vás již informovali. Dcera kontroverzního expremiéra se o roli princezny Marie Terezie dělí s potomkem další známé osobnosti, kterým je dcera Karla Gotta (†80) Charlotte Ella (7). V představení také hraje ve sboru nejmladší mistrova dcera Nelly Sofie.

Celá rodinka Gottových vyrazila očíhnout konkurenci na první premiéru dlouho očekávaného díla a Zlatý slavík nám při té příležitosti poskytl rozhovor. Ptali jsme se s nadsázkou Mistra, po kom zdědily jeho dcery talent. „Po mně asi ne. To byste se divil, jaký má Ivanka talent, jak chodila na muzikály v Americe a dokáže vám je zpaměti odzpívat," s úsměvem odpověděl Gott. Legendární zpěvák se snaží dcerám předat některé vlastní zkušenosti. „Radím jim. Snažím se jim předat pěveckou techniku, ale i určitý výrazový a dramatický moment," říká.

A jak to vlastně s herectvím a zpěvem u zpěvákových dcer začalo? Toužily po divadle, nebo je ovlivňovali rodiče? „Víte, že už ani nevím, jak to všechno začalo? Takové věci nepřijdou jako blesk z čistého nebe. Byl to zájem o hudbu jako takovou, o tanec, o zpěv a pak se tam objevují elementy chtít něco ukázat."

Je Karel Gott rád, že má v hudební kariéře pokračovatele? „Kdybych na nich neviděl touhu něco dělat a předvést to, tak bych jim to dávno rozmluvil," říká mistr. Každopádně je hrdý otec rád, že se jeho potomci o něj budou moc postarat, až on bude potřebovat. „Až někdy zestárnu, tak třeba mi pomůžou, podpoří, proto si lidstvo pořizuje potomky. Nejen z pocitu radovat se, jak se vyvíjí, ale jednoho dne možná přijdou a řeknou: ’Tati, my bychom ti rády nějak pomohly’," směje se Karel Gott.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám