Hlavní obsah
Článek

Dakota Fanning (20) patřila díky filmům Jmenuji se Sam a Válka světů k nejzářivějším dětským filmovým hvězdám počátku nového tisíciletí. Roztomilá holčička se neztratila ani po pubertě a svou krásu dokázala zúročit i mimo filmové plátno.

Pohledná blondýnka získala první herecké zkušenosti už v pěti letech, kdy si zahrála v několika reklamách a objevila se také v seriálech Přátelé a Pohotovost. Zásadním mezníkem její kariéry je ovšem film Jmenuji se Sam, v němž si jako sedmiletá zahrála po boku Seana Penna a Michelle Pfeiffer.

Když o čtyři roky později natáčela sci-fi snímek Válka světů s Tomem Cruisem, byla už vnímána jako hvězda velkého formátu. Dakota Fanning se stala nejobsazovanější dětskou herečkou a poté se objevila ve filmech Hra na schovávanou či Muž v ohni. V dospívání naštěstí nenaplnila trpký osud dětských hereckých hvězd a v kariéře zdárně pokračovala například v upírské sérii Twilight.

Nyní Dakotu Fanning čeká výzva v podobě dospělých rolí, do nichž po bohatých zkušenostech dorostla. O nabídky nejspíš nebude mít nouzi, protože si ji jako svou tvář vybrala i módní značka, pro niž nafotila snímky, které dokazují, že už dávno není jen roztomilou holčičkou, kterou Tom Cruise chránil před invazí mimozemské civilizace.

Reklama

Další články

Načítám