Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Elegantní herečka Marta Vančurová se po letech opět objevuje ve společnosti a vypadá fantasticky. Herečku také pravidelně vídáme na divadelních prknech a jen málokdo by hádal, že se musela vypořádat s krutým osudem.

S krásnou herečkou se totiž život nemazlil. Byla jí diagnostikována rakovina a s těžkou nemocí sedm let bojovala. Další ránu dostala, když ji po více než dvacetiletém vztahu opustil životní partner Jan Malíř, s nímž má syna Honzu.

Oblíbená herečka o své těžké nemoci mluvila jen se svými nejbližšími a stáhla se do ústraní. Nevyzpytatelnou nemoc ale nakonec zdárně překonala. „Já se tehdy nemohla vyrovnat s tím, že ode mne po dvaceti pěti letech odešel manžel a hodně jsem trpěla. Jenže boj s rakovinou mi ukázal zcela jiný svět, kde mi šlo o život. Díky tomu už se dívám na všechno trochu jinak,“ prozradila herečka v jednom ze svých rozhovorů.

Jedna z našich nejznámějších hereček jako malá zpívala v souboru Dalibor a později v dětském sboru Bohumila Kulínského. K herectví přičichla poté, co si ji režisér Josef Henke vybral, aby mu zazpívala v rozhlasové pohádce. Po maturitě sice chvilku přemýšlela nad tím, že by se vrhla na studium přírodních věd, ale nakonec vyhrálo studium na DAMU.

Do diváckého povědomí se dostala díky roli stydlivé milenky Helenky ve snímku Milenci v roce jedna. Role po boku Viktora Preisse herečce vynesla ocenění na festivalu v Karlových Varech. Nezapomenutelná je Vančurová v komedii Jáchyme, hoď ho do stroje!, v níž si zahrála krásnou přítelkyni Luďka Soboty, prodavačku Blanku. A právě film Oldřicha Lipského Jáchyme, hoď ho do stroje! si dnes kdykoliv od 18 hodin do půlnoci můžete zdarma pustit na portálu Seznam.cz v rámci tradičních filmových střed.

Oblíbenou herečku proslavil také čtyřdílný televizní seriál Věry Jordánové Jana Eyrová, v němž excelovala společně s Janem Kačerem. Životní rolí Marty Vančurové ale byla bezesporu postava fotografky Marie v Herzově filmu Den pro mou lásku. V pohnutém dramatu se po boku Vlastimila Harapese vyrovnává se smrtí malé dcery.

Z dalších filmových počinů Marty Vančurové stojí za zmínku například postava Hermíny ve snímku Smrt krásných srnců či Terezy Baranové ve Vláčilově dramatu Stíny horkého léta.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám